Ez a süti ennek a sütőtökös csodának az egészségesebb változata. Az eredeti recept két éve ott van a legolvasottabbak között. Rengeteg visszajelzéssel, hogy jól sikerült az általatok sütött is, és mennyire szeretitek.
Szóval itt jön most egy szénhidrát csökkentett verzió… Mindenképpen érdemes kipróbálni, amíg dübörög a tök szezon. Hajrá!
Hozzávalók:
180 g vaj
180 g nyírfacukor
2 egész tojás
400 g sütőtökpüré
150 g zabpehely
100 g köles liszt
egy teáskanál sütőpor
egy teáskanál fahéj
fél teáskanál szerecsendió
Egy nagy tálba mértem a nyírfacukrot, sütőtökpürét, tojásokat, zabpelyhet, köles lisztet, sütőport, fahéjat, szerecsendiót. A szobahőmérsékletű vajat rávagdostam, és robotgéppel jól elkevertem a masszát. Egy órára betettem a hűtőbe, majd sütőpapírral ellátott tepsire pakoltam evőkanálnyi kis gombócokat belőle, egymástól kb. 5-6 cm távolságra. Előmelegített, 180 fokos, légkeveréses sütőben 15 perc alatt sültek meg.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: