Sütőtökös-zabos puha keksz

Ez a süti ennek a sütőtökös csodának az egészségesebb változata. Az eredeti recept két éve ott van a legolvasottabbak között. Rengeteg visszajelzéssel, hogy jól sikerült az általatok sütött is, és mennyire szeretitek.

Szóval itt jön most egy szénhidrát csökkentett verzió… Mindenképpen érdemes kipróbálni, amíg dübörög a tök szezon. Hajrá!

_DSC1272b

Hozzávalók:

180 g vaj

180 g nyírfacukor

2 egész tojás

400 g sütőtökpüré

150 g zabpehely

100 g köles liszt

egy teáskanál sütőpor

egy teáskanál fahéj

fél teáskanál szerecsendió

Egy nagy tálba mértem a nyírfacukrot, sütőtökpürét, tojásokat, zabpelyhet, köles lisztet, sütőport, fahéjat, szerecsendiót. A szobahőmérsékletű vajat rávagdostam, és robotgéppel jól elkevertem a masszát. Egy órára betettem a hűtőbe, majd sütőpapírral ellátott tepsire pakoltam evőkanálnyi kis gombócokat belőle, egymástól kb. 5-6 cm távolságra. Előmelegített, 180 fokos, légkeveréses sütőben 15 perc alatt sültek meg.

_DSC1277b

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!