Édes-savanyú húsgolyók

Nagyon finom, egész gyorsan elkészíthető ebéd. Nálunk mindenki imádja…

IMG_4184b

Hozzávalók a húsgolyókhoz:

80 dkg darált sertéscomb

2 egész tojás

só, bors

3 evőkanál pirospaprika

1 teáskanál szerecsendió

1 teáskanál koriander

A mártáshoz:

1 csomag maggi édes-savanyú alap

2 piros paprika

1 fej vöröshagyma

olívaolaj

3.5 dl víz

szerecsendió

só,bors

A darált húst összekeverem a tojásokkal és a fűszerekkel. Picit félreteszem, míg elkészítem a mártást.A hagymát apróra vágom, olívaolajon üvegesre párolom. Hozzádobom a kb 1-2 centis kockákra vágott paprikát, majd az édes-savanyú alapot, és felöntöm  vízzel. A húsból golyókat formázok, majd szépen egymás mellé pakolom őket a mártásban. Fedő alatt főzöm, majd megfordítom a húsokat, és fedő nélkül főzöm még fél órát. Ha szükséges, meg ½ dl vízzel felöntöm. Megfűszerezem, néha kavargatom, és kész is. Spagetti tésztával tálalom.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!