Nagyon finom, egész gyorsan elkészíthető ebéd. Nálunk mindenki imádja…
Hozzávalók a húsgolyókhoz:
80 dkg darált sertéscomb
2 egész tojás
só, bors
3 evőkanál pirospaprika
1 teáskanál szerecsendió
1 teáskanál koriander
A mártáshoz:
1 csomag maggi édes-savanyú alap
2 piros paprika
1 fej vöröshagyma
olívaolaj
3.5 dl víz
szerecsendió
só,bors
A darált húst összekeverem a tojásokkal és a fűszerekkel. Picit félreteszem, míg elkészítem a mártást.A hagymát apróra vágom, olívaolajon üvegesre párolom. Hozzádobom a kb 1-2 centis kockákra vágott paprikát, majd az édes-savanyú alapot, és felöntöm vízzel. A húsból golyókat formázok, majd szépen egymás mellé pakolom őket a mártásban. Fedő alatt főzöm, majd megfordítom a húsokat, és fedő nélkül főzöm még fél órát. Ha szükséges, meg ½ dl vízzel felöntöm. Megfűszerezem, néha kavargatom, és kész is. Spagetti tésztával tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: