Legkisebb fiam kifejezetten imádta ezt a tortát. Rém egyszerű összedobni!
Hozzávalók:
250 g zabpehely
120 g vaj
80 g cukor
2x 375 g natúr joghurt (nagy dobozos)
20 g zselatin
100 g cukor
2.5 dl habtejszín
500 g eper
Az alaphoz egy tálban összemorzsoljuk a zabpelyhet a vajjal. Hozzákeverjük a cukrot, majd egy 26 cm-es, sütőpapírral kibélelt kerek tortaforma aljába nyomkodjuk a masszát. Elmelegített, 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Ezalatt a joghurtot kézi habverővel összekeverjük a cukorral és a zselatinnal, majd langyosra melegítjük. Mikor a cukor elolvad, akkor már tökéletes. Főzni nem szabad, csak addig melegíteni, míg a zselatin felolvad. Mikor már kezd hűlni, összesűrűsödni, akkor felverjük a tejszínt, hozzákeverjük a joghurthoz robotgéppel, (így szép egyenletesen sima lesz) majd ráöntjük a zabos alapra. Hűtőben hűtjük tovább, pár óra kell a joghurtnak, míg megdermed. Eperrel tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: