Zabos-joghurtos epertorta

Legkisebb fiam kifejezetten imádta ezt a tortát. Rém egyszerű összedobni!

_DSC0370b

Hozzávalók:

250 g zabpehely

120 g vaj

80 g cukor

2x 375 g natúr joghurt (nagy dobozos)

20 g zselatin

100 g cukor

2.5 dl habtejszín

500 g eper

Az alaphoz egy tálban összemorzsoljuk a zabpelyhet a vajjal. Hozzákeverjük a cukrot, majd egy 26 cm-es, sütőpapírral kibélelt kerek tortaforma aljába nyomkodjuk a masszát. Elmelegített, 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Ezalatt a joghurtot kézi habverővel összekeverjük a cukorral és a zselatinnal, majd langyosra melegítjük. Mikor a cukor elolvad, akkor már tökéletes. Főzni nem szabad, csak addig melegíteni, míg a zselatin felolvad. Mikor már kezd hűlni, összesűrűsödni, akkor felverjük a tejszínt, hozzákeverjük a joghurthoz robotgéppel, (így szép egyenletesen sima lesz) majd ráöntjük a zabos alapra. Hűtőben hűtjük tovább, pár óra kell a joghurtnak, míg megdermed. Eperrel tálaljuk.

_DSC0369b

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!