Szilva, csoki, mogyoró. A tökéletes hármas. A már bevált brownie receptem volt a kiinduló alap, amit a szilva még testesebbé tesz. A mogyoró pedig? Egyszerűen jó ráharapni ebben a nagyon csokis élvezetben.
Hozzávalók:
250 gramm vaj
200 gramm étcsoki
60 gramm kakaópor
5 egész, nagyméretű tojás
250 gramm kristálycukor
100 gramm liszt
500 gramm szilva
80 gramm mogyoró
A feldarabolt vajat az étcsokival megolvasztjuk. ( Én mikróban szoktam, figyelve, nehogy megégjen.) Majd mikor már olvadt, belekeverjük a kakaóport. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd kisebb fokozaton hozzáöntjük az olvadt vajas csokit. Bele a liszt, és még egy perc keverés. A feldarabolt szilvát, és az apróra vágott mogyorót a legvégén, egyszerre keverjük hozzá, már kézi habverővel.
Ez nekem most piteformában sült, de ez a mennyiség egy 26cmes tortaformához tökéletes. Ebben az esetben sütőpapírt tegyünk a formába.
Előmelegített, 180 fokos, légkeveréses sütőben nekem 20 percig sült. Ez a süti ragacsosan finom, de mivel minden sütő más, figyeljétek sülés közben.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: