Nagyon csokis szilvás

Szilva, csoki, mogyoró. A tökéletes hármas. A már bevált brownie receptem volt a kiinduló alap, amit a szilva még testesebbé tesz. A mogyoró pedig? Egyszerűen jó ráharapni ebben a nagyon csokis élvezetben.

 

Hozzávalók:

250 gramm vaj

200 gramm étcsoki

60 gramm kakaópor

5 egész, nagyméretű tojás

250 gramm kristálycukor

100 gramm liszt

500 gramm szilva

80 gramm mogyoró

A feldarabolt vajat az étcsokival megolvasztjuk. ( Én mikróban szoktam, figyelve, nehogy megégjen.) Majd mikor már olvadt, belekeverjük a kakaóport. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd kisebb fokozaton hozzáöntjük az olvadt vajas csokit. Bele a liszt, és még egy perc keverés. A feldarabolt szilvát, és az apróra vágott mogyorót a legvégén, egyszerre keverjük hozzá, már kézi habverővel.

Ez nekem most piteformában sült, de ez a mennyiség egy 26cmes tortaformához tökéletes. Ebben az esetben sütőpapírt tegyünk a formába.

Előmelegített, 180 fokos, légkeveréses sütőben nekem 20 percig sült. Ez a süti ragacsosan finom, de mivel minden sütő más, figyeljétek sülés közben. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!