Túrós pite

Most volt egy kis időm, és eldöntöttem, hogy kikísérletezem a legfinomabb, legszaftosabb túrós pitét. Másodikra sikerült a tökéletes, így a család a napokban túrós pitét evett. 🙂

Mi nem vagyunk mazsolarajongók, ha szeretitek, azt is tegyetek a töltelékbe. 

Hozzávalók a tésztához:

400 g liszt

100 g porcukor

fél teáskanál szódabikarbóna

csipet só

220 g vaj

1 citrom reszelt héja

2 kisebb tojás sárgája

kevés morzsa

Hozzávalók a krémhez:

500 g túró

200 g tejföl

1 citrom reszelt héja

30 g keményítő

200 g cukor

3 db tojássárgája

3 db tojásfehérje

A tésztához összekeverem egy tálban a lisztet, cukrot, szódabikarbónát. Hozzámorzsolom a vajat, tojássárgáját, citromhéjat, pici sót. Összegyúrom kis gombócba. Majd mehet hűvös helyre. (hűtő kb 2 óra, mélyhűtő 1 óra)

Elkészítem a tölteléket. Túrót a tejöllel összetöröm, hozzáadom a tojássárgákat, keményítőt, a cukor felét, a citrom reszelt héját. Ezt jól összekeverem. A tojásfehérjét a cukor másik felével kemény habbá verem, majd óvatosan, kézi habverővel hozzáadom a túróhoz.

A hűtőből kivett tésztából leveszem kb a 2/3-át, ez lesz az alja. Lisztezett pulton kinyújtom, és belehelyezem egy pitetálba (az enyém 29 cm-es). Rászórok kevés (1-2 evőkanál) morzsát, majd beleöntöm a túrós tölteléket.

A maradék tésztát kinyújtom akkorára, mint a pitetálam. Kb másfél cm-es csíkokat vágok belőle, majd rácsosan a túróra helyezem. Itt írtam már a rácsozásról, bár most csak egymásra helyeztem a csíkokat. Levagdosom a lelógó tésztát, kiegyengetem a szélét.

Tojással megkenem, majd mehet az előmelegített, 180 fokos sütőbe. Nekem 30 perc alatt megsül, de nézzetek rá közben. 

Jó sütést 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!