Sütés nélküli csokis sajttorta

Ebben a hőségben nem volt kedvem bekapcsolni a sütőt. Ha nincs kedved sütni, viszont gyorsan kéne valami finom, ne is menj tovább! Csinálj csokis sajttortát!

 

Hozzávalók a kekszréteghez:

175 g oreo keksz (16db)

50 g olvasztott vaj

Hozzávalók a krémhez:

500 g mascarpone

300 g habtejszín

120 g porcukor

200 g étcsokoládé

A tetejére:

150 g málna

150 g szeder

Első lépés a csoki megolvasztása. Ezt csinálhatod vízgőz fölött vagy mikróban. Utóbbinál viszont vigyázz, mert hamar odaéghet a csokid. Kicsit hagyd hűlni, mert ha melegen teszed hozzá a hideg mascarponéhoz, összeugraszthatja a krémet. 

Eközben az oreo kekszeket zúzd össze aprítóval, sodrófával, ami épp van. Majd keverd össze az olvasztott vajjal. Egy 26 cm-es tortaforma aljára tegyél sütőpapírt, majd simítsd rá jól a kekszet. 

Jöhet a krém. A hideg mascarponét, hideg tejszínt és porcukrot tedd egy keverőtálba, majd közepes fokozaton konyhai robotgéppel habosítsd addíg, míg szép sima, keményebb, habos krémed lesz. Maradj ott mellette ha esetleg először csinálod, mert ha túlvered, kásás lehet a krém.

Amikor már van egy szuper krémed, mehet bele a (már nem meleg) olvasztott csoki. Ezzel már csak kb 20 másodpercig keverd át géppel, utána kézi habverővel még picit.

Mehet rá a kekszre, és a munka kész is. Tedd mélyhűtőbe kb két órára, vagy hűtőbe 4 órára. Utána szedd ki a formából, szórd rá a gyümölcsöket, és lehet is vágni.

Jó sütést 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!