Sütőtökös brownie

Idén megfogadtam, hogy megpróbálom jobban kihasználni az éppen aktuális idény zöldségeket, gyümölcsöket, és nem csak a megszokott módon készítem el, hanem keresgélek soksok újdonságot.
Most itt a sütőtök ideje. Mi nagyon szeretjük, a gyerekek csak úgy simán sülten hatalmas adagot képesek elfogyasztani. Ebben a receptben összehozom a másik nagy kedvencünkkel, a csokival. Mennyei párost alkotnak, vétek kihagyni!

 

Elkészíteni is egyszerű. A sütőtököt a megszokott módon felvágtam, kimagoztam, darabokra szeltem és 180 fokon betettem a sütőbe. Kb 40 perc alatt sült puhára.
Ezalatt összekevertem a csokis tésztát.
Hozzávalók:
150 g liszt
fél teáskanál sütőpor
pici só
200g 70%-os étcsoki
150 g vaj
240 g kristálycukor
4 tojás
1 dl tej
A lisztbe belekevertem a sütőport, és egy icipici sót. Egy másik tálban mikróban felolvasztottam az étcsokit a vajjal. Kézi habverővel hozzákevertem a cukrot, a 4 tojást, majd 1 dl tejet. Majd hozzáöntöttem a sütőporos lisztet, és jól eldolgoztam. Beleöntöttem egy 20×30 cm-es tepsibe, amit előzőleg kivajaztam.
A sütőtökös krémhez hozzávalók:
30 g krémsajt
50 g kristálycukor
1 tojás
300 g sütőtökpüré
fél evőkanál fahéj
negyed evőkanál gyömbér
2 evőkanál liszt
A krémsajtot elkevertem a cukorral, tojással, majd hozzáadtam a sütőtökpürét, fahéjat, gyömbért, és a lisztet. A habverő legkisebb fokozatán dolgoztam össze pár percig.
A csokis tésztára evőkanállal kis halmokat raktam egymástól kb 5 cm távolságra, majd egy villával szétkenegettem-húzogattam óvatosan.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 percig kell sütni.

A megsült süti
 

Jó sütést,
Julia

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. el sem tudom képzelni az ízét, de amúgy guszta.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!