Közvélemény kutatást tartottam szűk családom körében, hogy melyik a kedvenc, általam készített desszertjük. Élen végeztek a poharas rétegelt finomságok. Ezekben az a jó, hogy egyszerű elkészíteni, hűtőben tárolható akár napokig is, az ízükről pedig még nem is beszéltem…
Ez is egy egyszerűen készíthető darab, keksz, citromkrém, tejszínhab rétegekkel.
Hozzávalók 4-5 főre:
200g keksz /lehet zabkeksz, győri édes kekszek, kókuszossal például nagyon finom /
2.5 dl habtejszín
Citromkrémhez:
5 db tojás
4 citrom reszelt héja és leve
180 g cukor
70g vaj
Először elkészítettem a krémet: az egész tojásokat habosra vertem a cukorral. A vajat megolvasztottam mikróban, és hozzákevertem a tojásokhoz. Legvégén ment bele a citromok héja és leve.
Vízgőz felett elkezdtem melegíteni, közben folyamatosan kevertem kézi habverővel. Így nem lettek besűrűsödött tojáscsomók a kémben. Kb 3-4 perc múlva kezd besűrűsödni, még 1-2 perc kavarás, és készen is van. Hagytam kihűlni. Közben összetörtem a kekszet, felvertem keményre a tejszínt. /Nem tettem hozzá cukrot, mert a citromkrém elég édes./
Rétegezés: alul keksz, majd citromkrém, majd tejszínhab. Keksz, citromkrém, tejszínhab…. Amíg bírja a pohár.
Poharas desszerteket itt találsz még. Recept a képre kattintva:
Júlia
Köszi! Na, az áztatás nekem eszembe sem jutott. Iszonyat mennyiségű citromot fogyasztunk ilyenkor. Ki fogom próbálni, mert a Lidl sosem esik útba vásárlás szempontjából, máshol meg még nem láttam bio vagy másmilyen citromot. És a citromkrémes cuccost is megcsinálom.
Hajrá Sárinak is! 🙂
Szia, de szuper! Ez jó érzés, hogy a kezdetektől olvasol minket, és meg velünk vagy! 🙂
Nem hülye kérdés, én is utánanéztem, és kérdeztem ennek sok helyen. Volt, hogy áztattam vízben 1 napig, volt, hogy sikáltam. De nemrég felfedeztem, hogy Lidlben lehet bio citromot és narancsot kapni, aminek nem kezelték (elvileg…) a héját. Ott vásárolok be mostanában. És tényleg nagyon finom, lédús cucc… Júlia
És a citromokkal mit csinálsz mielőtt lereszelnéd? Nagyon alaposan megsikálod vagy olyan citromból csinálod, ami nincs kezelve a gyors érést gátló szerekkel? Tudom kicsit hülye kérdés… de kíváncsi vagyok a gasztro világban nálam sokkal, de sokkal jártasabb véleményére.
Egyébként meg a kezdetektől olvaslak Titeket!
Klasszak vagytok! 🙂