Citromkrémes poharas desszert

Közvélemény kutatást tartottam szűk családom körében, hogy melyik a kedvenc, általam készített desszertjük. Élen végeztek a poharas rétegelt finomságok. Ezekben az a jó, hogy egyszerű elkészíteni, hűtőben tárolható akár napokig is, az ízükről pedig még nem is beszéltem…

_DSC0730blog

Ez is egy egyszerűen készíthető darab, keksz, citromkrém, tejszínhab rétegekkel.

Hozzávalók 4-5 főre:

200g keksz /lehet zabkeksz, győri édes kekszek, kókuszossal például nagyon finom /

2.5 dl habtejszín

Citromkrémhez:

5 db tojás

4 citrom reszelt héja és leve

180 g cukor

70g vaj

Először elkészítettem a krémet: az egész tojásokat habosra vertem a cukorral. A vajat megolvasztottam mikróban, és hozzákevertem a tojásokhoz. Legvégén ment bele a citromok héja és leve.

Vízgőz felett elkezdtem melegíteni, közben folyamatosan kevertem kézi habverővel. Így nem lettek besűrűsödött tojáscsomók a kémben. Kb 3-4 perc múlva kezd besűrűsödni, még 1-2 perc kavarás, és készen is van. Hagytam kihűlni. Közben összetörtem a kekszet, felvertem keményre a tejszínt. /Nem tettem hozzá cukrot, mert a citromkrém elég édes./

Rétegezés: alul keksz, majd citromkrém, majd tejszínhab. Keksz, citromkrém, tejszínhab…. Amíg bírja a pohár.

_DSC0747blog

Poharas desszerteket itt találsz még. Recept a képre kattintva:

kif4

Karamell-banán-fagyi

IMG_8857blogjobb

Poharas brownie

IMG_2784

Pálinkás….

Júlia

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. cangajó ivi says:

    Köszi! Na, az áztatás nekem eszembe sem jutott. Iszonyat mennyiségű citromot fogyasztunk ilyenkor. Ki fogom próbálni, mert a Lidl sosem esik útba vásárlás szempontjából, máshol meg még nem láttam bio vagy másmilyen citromot. És a citromkrémes cuccost is megcsinálom.
    Hajrá Sárinak is! 🙂

  2. Falusi Libák says: (előzmény @cangajó ivi)

    Szia, de szuper! Ez jó érzés, hogy a kezdetektől olvasol minket, és meg velünk vagy! 🙂
    Nem hülye kérdés, én is utánanéztem, és kérdeztem ennek sok helyen. Volt, hogy áztattam vízben 1 napig, volt, hogy sikáltam. De nemrég felfedeztem, hogy Lidlben lehet bio citromot és narancsot kapni, aminek nem kezelték (elvileg…) a héját. Ott vásárolok be mostanában. És tényleg nagyon finom, lédús cucc… Júlia

  3. cangajó ivi says:

    És a citromokkal mit csinálsz mielőtt lereszelnéd? Nagyon alaposan megsikálod vagy olyan citromból csinálod, ami nincs kezelve a gyors érést gátló szerekkel? Tudom kicsit hülye kérdés… de kíváncsi vagyok a gasztro világban nálam sokkal, de sokkal jártasabb véleményére.
    Egyébként meg a kezdetektől olvaslak Titeket!
    Klasszak vagytok! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!