Ez valami csodás! Mikor kitaláltam, nem is gondoltam volna, hogy ilyen jól összeillenek ezek az ízek. És láss csodát, mégis! Eper, rozs, és tejföl…
Hozzávalók:
50 g rozsliszt
1 tojás
50 g nyírfacukor
80 g vaj
330 g tejföl
3 egész tojás
1 dl tej
100 g nyírfacukor
500 g eper félbe vágva
Tésztához összemorzsoltam a rozspelyhet és a rozslisztet a vajjal. Kicsit ragacsos, de megéri a végeredményért. Ment hozzá az egész tojás és a nyírfacukor. Én csak kézzel gyúrogattam végig. Egy 26 cm-es piteformában egyengettem el vizes kézzel a tésztát.
A tejfölt kézi habverővel kevertem el az egész tojásokkal, majd a cukorral, tejjel. Ráöntöttem a tésztára, végén pedig rávágtam az epreket. 180 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben sült 40 percig.
amiben eper van, az csak finom lehet 🙂 téli hónapokban dzsemmel dobom fel a sütit, szóval én már gondosan nekikezdtem az eperlekvár készítésnek 🙂 itt találtok jó receptet hozzá. én idén kipróbálom mentával 🙂 http://glurl.co/befozok