Epres-rozsos tejfölpite

Ez valami csodás! Mikor kitaláltam, nem is gondoltam volna, hogy ilyen jól összeillenek ezek az ízek. És láss csodát, mégis! Eper, rozs, és tejföl…

_DSC0609b

Hozzávalók:

80 g rozspehely 

50 g rozsliszt

1 tojás

50 g nyírfacukor

80 g vaj

330 g tejföl

3 egész tojás

1 dl tej

100 g nyírfacukor

500 g eper félbe vágva

Tésztához összemorzsoltam a rozspelyhet és a rozslisztet a vajjal. Kicsit ragacsos, de megéri a végeredményért. Ment hozzá az egész tojás és a nyírfacukor. Én csak kézzel gyúrogattam végig. Egy 26 cm-es piteformában egyengettem el vizes kézzel a tésztát.

A tejfölt kézi habverővel kevertem el az egész tojásokkal, majd a cukorral, tejjel. Ráöntöttem a tésztára, végén pedig rávágtam az epreket. 180 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben sült 40 percig.

_DSC0615b

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. szalma.adri20@gmail.com says:

    amiben eper van, az csak finom lehet 🙂 téli hónapokban dzsemmel dobom fel a sütit, szóval én már gondosan nekikezdtem az eperlekvár készítésnek 🙂 itt találtok jó receptet hozzá. én idén kipróbálom mentával 🙂 http://glurl.co/befozok


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!