Hozzávalók az alaphoz:
200 g finom zabpehely
100 g vaj
3 evőkanál Mag, amit akartok hajdina liszt
50 g nyírfacukor
600 g sajtkrém
1.5 dl tejföl
120 g nyírfacukor
4 egész tojás
3 evőkanál Mag, amit akartok hajdina liszt
Az alaphoz a vajat megolvasztjuk, hozzáöntjük a zabpehelyhez. Beledolgozom a cukrot, és a hajdina lisztet. Kicsit ragacsos masszát kell, kapjunk. A krémhez robotgéppel összekeverem a hozzávalókat, a fenti sorrendben, míg szép, homogén krémet kapunk. Egy 26 cm-s tortaforma aljára szilikonos sütőpapírt teszek. Az alján egyenletesen elnyomkodom a zabpelyhes masszát, majd ráöntöm a krémet.
Előmelegített, 180 fokos sütőben, 50-60 perc alatt készre sütjük. Én sós karamell öntettel tálaltam, de tökéletes a torta önmagában is. Ha mégis nekiállnál, a karamell elkészítését ITT találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: