Hajdina lisztes sajtkrémtorta

_DSC0198b

Hozzávalók az alaphoz:

200 g finom zabpehely

100 g vaj

3 evőkanál Mag, amit akartok hajdina liszt

50 g nyírfacukor

600 g sajtkrém

1.5 dl tejföl

120 g nyírfacukor

4 egész tojás

3 evőkanál Mag, amit akartok hajdina liszt

Az alaphoz a vajat megolvasztjuk, hozzáöntjük a zabpehelyhez. Beledolgozom a cukrot, és a hajdina lisztet. Kicsit ragacsos masszát kell, kapjunk. A krémhez robotgéppel összekeverem a hozzávalókat, a fenti sorrendben, míg szép, homogén krémet kapunk. Egy 26 cm-s tortaforma aljára szilikonos sütőpapírt teszek. Az alján egyenletesen elnyomkodom a zabpelyhes masszát, majd ráöntöm a krémet.

Előmelegített, 180 fokos sütőben, 50-60 perc alatt készre sütjük. Én sós karamell öntettel tálaltam, de tökéletes a torta önmagában is. Ha mégis nekiállnál, a karamell elkészítését ITT találod.

_DSC0200b

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!