Sütőtökös brownie

Idén megfogadtam, hogy megpróbálom jobban kihasználni az éppen aktuális idény zöldségeket, gyümölcsöket, és nem csak a megszokott módon készítem el, hanem keresgélek soksok újdonságot.

Most itt a sütőtök ideje. Mi nagyon szeretjük, a gyerekek csak úgy simán sülten hatalmas adagot képesek elfogyasztani. Ebben a receptben összehozom a másik nagy kedvencünkkel, a csokival. Mennyei párost alkotnak, vétek kihagyni!

Elkészíteni is egyszerű. A sütőtököt a megszokott módon felvágtam, kimagoztam, darabokra szeltem és 180 fokon betettem a sütőbe. Kb 40 perc alatt sült puhára.

Ezalatt összekevertem a csokis tésztát.

Hozzávalók:

150 g liszt

fél teáskanál sütőpor

pici só

200g 70%-os étcsoki

150 g vaj

240 g kristálycukor

4 tojás

1 dl tej

A lisztbe belekevertem a sütőport, és egy icipici sót. Egy másik tálban mikróban felolvasztottam az étcsokit a vajjal. Kézi habverővel hozzákevertem a cukrot, a 4 tojást, majd 1 dl tejet. Majd hozzáöntöttem a sütőporos lisztet, és jól eldolgoztam. Beleöntöttem egy 20×30 cm-es tepsibe, amit előzőleg kivajaztam.

A sütőtökös krémhez hozzávalók:

30 g krémsajt

50 g kristálycukor

1 tojás

300 g sütőtökpüré

fél evőkanál fahéj

negyed evőkanál gyömbér

2 evőkanál liszt

A krémsajtot elkevertem a cukorral, tojással, majd hozzáadtam a sütőtökpürét, fahéjat, gyömbért, és a lisztet. A habverő legkisebb fokozatán dolgoztam össze pár percig.

A csokis tésztára evőkanállal kis halmokat raktam egymástól kb 5 cm távolságra, majd egy villával szétkenegettem-húzogattam óvatosan.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 percig kell sütni.

A megsült süti
 

Jó sütést,

Julia

Tovább a blogra »