Ezt a receptet egy Country Living magazinban találtam egyszer valamikor. Annyira megtetszett, hogy gyorsan ki is jegyzeteltem magamnak. Előrelátó voltam, mert az a szám egyszer csak kint maradt a teraszon, és egy éjszakai viharban elázott rendesen. Az újság Julie barátnőmé volt, szegénykém gyűjti őket… Megbocsátott nekem szerencsére, de azóta nem ad kölcsön újságot. Vajon miért?
Nemrég találtam meg a receptet, és ezt készítettem kisfiam iskolai szülinapjára.
Olyan finom, mint amilyen mutatós.
Ez a recept is csészében van mérve, remélem nem gond, hogy most nem mértem át dekára. A csésze 2.5 decis.
Hozzávalók: / Kb 25-27 darabhoz /
2 csésze liszt
1/2 csésze kakaó
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
1 csésze cukor
1/2 csésze /kb 140/ natúr joghurt
1/3 csésze olaj
3 egész tojás
A krémhez:
100 g vaj
100 g krémsajt
1/2-1 csésze porcukor ízlés szerint
Egy tálban összekevertem a lisztet, kakaót, szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban a cukrot, joghurtot, olajat, és a tojásokat felvertem robotgéppel. Hozzáöntöttem a lisztes keveréket, és összedolgoztam őket pár percig géppel.
30 percre be kell tenni a hűtőbe, majd habzsákba töltve kis halmokat / kb 3 cm átmérőjű / púpoztam a tepsire. Előmelegített 180 fokos, nem légkeveréses sütőben 10 perc alatt megsültek. Az első sütéseknél nagyon púposak lettek, ezért a másodiknál már vizes ujjal kicsit lenyomkodtam őket. Amíg hűltek, összekevertem /persze géppel/ a szobahőmérsékletű vajat a krémsajttal. Én kb 3/4 bögre cukrot raktam bele. Ez így elég édes lett, de mivel maga a süti nem olyan cukros, így nekünk tökéletes volt. Ne sajnáljátok a krémet bele!
Dobozban hűtőben tároltuk, igazán finom másnapra lett, mikor a krémtől megpuhult a süti.
Jó sütést,
Julia
Szia!
Nem igazán vártam meg… Mert puha volt.
Szia,
Megvártad, míg szobahőmérsékletű legyen a vaj? Mert ha már puha, akkor lehet vele szépen dolgozni.
A krémem híg és darabos lett… 🙁
Nekem valami nem úgy sikerült, ahogy kellett volna…. A krém darabos-folyós lett… 🙁 (vajdarabos)
Hűha…. már nem emlékszem. CBA-ban vettem, az biztos, és dobozos volt, talán boci???
Szeretném elkészíteni, milyen krémsajtot tettél bele? Köszi
szerintem is guszta. sajna én ilyent nem ehetek, de nem vagyok elkeseredve, mert a mizo gondolt rám laktózérzékenyekre is, és laktózmentes kakaóval újított , nagyon finom 🙂
Ez nagyon guszta:-)
Nagyon guszta!