Csokis süti sajtkrémes töltelékkel

Ezt a receptet egy Country Living magazinban találtam egyszer valamikor. Annyira megtetszett, hogy gyorsan ki is jegyzeteltem magamnak. Előrelátó voltam, mert az a szám egyszer csak kint maradt a teraszon, és egy éjszakai viharban elázott rendesen. Az újság Julie barátnőmé volt, szegénykém gyűjti őket… Megbocsátott nekem szerencsére, de azóta nem ad kölcsön újságot. Vajon miért?

Nemrég találtam meg a receptet, és ezt készítettem kisfiam iskolai szülinapjára.

Olyan finom, mint amilyen mutatós.

Ez a recept is csészében van mérve, remélem nem gond, hogy most nem mértem át dekára. A csésze 2.5 decis.

Hozzávalók: / Kb 25-27 darabhoz /

2    csésze liszt

1/2 csésze kakaó

1    teáskanál szódabikarbóna

1/2 teáskanál só

1    csésze cukor

1/2 csésze /kb 140/ natúr joghurt

1/3 csésze olaj

3 egész tojás

A krémhez:

100 g vaj

100 g krémsajt

1/2-1 csésze porcukor ízlés szerint

Egy tálban összekevertem a lisztet, kakaót, szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban a cukrot, joghurtot, olajat, és a tojásokat felvertem robotgéppel. Hozzáöntöttem a lisztes keveréket, és összedolgoztam őket pár percig géppel.

30 percre be kell tenni a hűtőbe, majd habzsákba töltve kis halmokat / kb 3 cm átmérőjű / púpoztam a tepsire. Előmelegített 180 fokos, nem légkeveréses sütőben 10 perc alatt megsültek. Az első sütéseknél nagyon púposak lettek, ezért a másodiknál már vizes ujjal kicsit lenyomkodtam őket. Amíg hűltek, összekevertem /persze géppel/ a szobahőmérsékletű vajat a krémsajttal. Én kb 3/4 bögre cukrot raktam bele. Ez így elég édes lett, de mivel maga a süti nem olyan cukros, így nekünk tökéletes volt. Ne sajnáljátok a krémet bele!

Dobozban hűtőben tároltuk, igazán finom másnapra lett, mikor a krémtől megpuhult a süti.

 

Jó sütést,

Julia

Tovább a blogra »