Felnőtt desszert

Barnabás érkezését mivel is ünnepelnénk mással, mint pálinkával? Én önmagában inni annyira nem szeretem, ezért beleöntöttem a pudingba, és így lett egy meglepően finom desszertünk.

A rétegezett édességek amúgy is kedvenceink lettek a legutóbbi karamellás után.

Volt itthon éppen kevés megmaradt csokis piskóta, én azt morzsoltam bele. De ha nincs otthon ilyen / miért is lenne, amíg nem sütöttem ennyit nekem sem volt… 🙂 / lehet belemorzsolni csokis kekszet is. / Ezt előtte kis mézes tejjel érdemes felpuhítani. /

Pudinghoz hozzávalók:

80 g cukor

40 g kukorica keményítő

600 ml tej

2 tojássárgája

1 evőkanál vaj

A cukrot összekevertem a keményítővel, és felöntöttem a tejjel. Melegítettem pár percig, majd hozzáöntöttem a tojássárgáját, és kevergetés mellett felforraltam, sűrítettem. Levettem a tűzről, és hozzákevertem 1 ek vajat. / kb 2-3 dkg /

Mikor kicsit kihűlt a puding, hozzáöntöttem 5 cl pálinkát. A férfiak szerint önthettem volna 1 decit is, ez ízlés kérdése, nekem így tökéletes volt.

Szükség van még 250 ml felvert tejszínre, amihez 2 ek porcukrot kevertem.

A rétegezés: alul piskóta, majd egy réteg tejszínhab, egy réteg pálinkás puding, és így tovább, amíg tele nem lesz a pohár.

Finom lett. Ennek az egyszerűbb desszertnek különleges ízt adott a pálinka. Ki gondolta volna?

Julia

Tovább a blogra »