Csokitorta tejszínnel

Van olyan mindenkinek, hogy éppen valamiért nincs annyira nagy jó kedv. Talán csak a tél miatt, vagy csak mert nem jó jegyet hozott a gyerek az iskolából, vagy duzzog a tini / hú, mit kapok ezért, hogy ilyet írtam! 🙂 / vagy nem sikerül valami a munkahelyen. Kinek ismerős az ilyenkor “bekuckózni és csokitortát enni a legjobb” érzés?

Itt van mindenre a gyógyír… Amiért még a diétát is érdemes felfüggeszteni. Vagy mégsem…Nem buzdítok senkit erre, mert tisztelem a diétázók elszántságát.

Szóval A CSOKITORTA. Igen, csupa nagybetűvel…

Mivel nem sok időm volt, a krémmel nem nagyon vesződtem. Olvasztott csoki, és tejszínhab van benne, és őrületesen finom!!! Nem nehéz, nem bonyolult, elrontani sem nagyon lehet, úgyhogy hajrá! 🙂

Hozzávalók a tésztához:

400 g liszt

300 g cukor / lehet barna is /

50 g kakaópor

1 tk szódabikarbóna

2 tk sütőpor

1/2 tk só

3 tojás

1 1/2 dl tejföl

170 g olvasztott vaj

1 dl olaj

3 dl hideg víz

Két tálra lesz szükség. Egyikben összekeverjük a szárazanyagokat / liszt, cukor, kakaó, sz.bikarbóna, sütőpor,só / Másikban egy kézi vagy gépi mixerrel a tojást, tejfölt, olvasztott vajat, olajat és a vizet keverem pár percig. Egyszerre öntsük hozzá a száraz anyagokat, és keverjük pár percig.

Mehet is a sütőbe előmelegített 180 fokra, kb 50 percre. Ez a mennyiség elég egy 26 cm-es formába, de ezt készítem keskenyebb formában is, akkor szép magas lesz. Ebben az esetben 2 részletben sütöm a tésztát.

Szükség van a töltéshez még:

250-500  ml tejszínre / ki mennyi habbal szereti /

3-4 ek porcukorra

200 g csokira / a legjobb, ha az egyik tej a másik étcsoki /

Ezen a tortán most 250 ml tejszín van, azon egyszerű okból, mert ennyi volt itthon. De mehet ennek a duplája is, elbírja a sok tejszínt is. Egyszerűen fel kell verni, tettem hozzá egy fél zacsi DrOetker zselatin fixet is, hogy picit keményebb legyen, és 3-4 ek porcukrot. Ha pihentetitek hideg helyen, még jobban összeáll, én itt most türelmetlen voltam, így lefolyt itt-ott, de semmi nem vész kárba!!!

A tejcsokit 3 ek tejszínnel tűzhelyen felolvasztottam, picit hagytam visszadermedni, és a felét ráöntöttem a teljesen kihűlt alsó lapra.

Erre lapátoltam rá a tejszín felét, majd a következő tortalap jön. Ezen hasonlóan olvasztott csoki, majd tejszínhab. A legtetejére jött az olvasztott étcsoki.

A csokiszív már csak hab a tortán. Nagyon egyszerűen lehet elkészíteni különben. Olvasztott étcsokit egy zacskóból, /aminek a sarkát picit levágtam/ kinyomtam sütőpapírra, majd mikor megdermed, szépen fel lehet szedni.

 Julia
Tovább a blogra »