Szeretjük mikor írtok nekünk. Most egy /általunk még sosem hallott szépséges keresztnevű/ nagyon kedves hölgy ötletét öntöttük ehető formába. Modeszta küldte nekünk ezt a mézeskalácsból készíthető mókát.
Szerintem márciusban még soha életemben nem sütöttem mézeskalácsot. Nem is értem az okát, mert a gyerekek imádják gyúrni, nyújtani, formázni. Ezeket is velük készítettük.
Nem is gondoltam volna, hogy ennyire bejön nekik ez a végül is egyszerű, bögrékre elkészített tető ötlete.
Biztosan maradok ennél a receptnél, mert sütés után is puha marad. Nagyon finom!!!
Hozzávalók: /kb 12 db tetőhöz/
7 dkg méz
7 dkg vaj
1 tojás
10 dkg porcukor
1/2 tk szódabikarbóna
1 tk fahéj
1/2 tk gyömbér
1/2 kk szerecsendió
25 dkg lisz
Mézet a vajjal mikróban felolvasztottam. Hozzákevertem a tojást, cukrot, szódabikarbónát, fűszereket, majd legvégén a lisztet. Nem használtam robotgépet, egy kanál segítségével kavartam.
Jó puha tészta lesz belőle. 1 napra hűtőbe tettem, másnap dolgoztunk tovább vele.
Picit átgyúrtam, de nem vittem túlzásba, majd kb fél centisre nyújtva szúrtuk ki a korongokat.
/ az aktuális bögrét használva hozzá, amire a tetőt készítjük /
160 fokon 8-10 perc alatt megsültek. Kicsit hagytuk hűlni, majd beleszúrtuk a szívószálat.
Ezután jöhet a díszítés, kinek hogy tetszik.
Nagyon szuper hétvégi gyerekprogram esős időben. Utána jöhet a kakaó!
Köszönjük az ötletet Modesztának, az ő eredeti bejegyzését itt találjátok.
Julia