Ezt most nem húzom-vonom, egyszerűen meg kell sütni! Mint a címben is olvasható, kötelező!!!
Az omlós tésztán tejszínes öntetben megsülnek az almák… Ez maga az álom…
Hozzávalók a tésztához:
300 g liszt
110 g porcukor
1 cs vaniliás cukor
1 tk szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
200 g vaj /vagy margarin/
1 tojás sárgája
1 kg alma
Öntethez:
2 dl tejszín
3 tojás
120 g cukor
1 citrom reszelt héja
Összekevertem egy tálban a lisztet, cukrokat, szódabikarbónát. Hozzámorzsoltam a vajat, tojássárgáját és a citromhéjat. Összegyúrtam kis gombócba, majd 2 órára mehet a hűtőbe.
Majd kinyújtottam, próbáltam kör alakban. Egy 30 centis pitesütő formát / magassága 4 cm / kibéleltem vele, körben késsel levágtam a maradékot, és az aljára tettem.
Az almákat hámoztam, kimagoztam, negyedeltem, majd egy éles késsel hosszában többször mélyen bevagdostam.
Majd rápakoltam a tésztára. Imígyen:
Elkészítettem az öntetet. Nagyon egyszerűen csak robotgéppel pár perc alatt össze kell keverni a hozzávalókat. És jön a gyerekek kedvence, mikor nyakon öntjük az almákat vele.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt készre sül. Ha már pirul a széle, de még rezgős nagyon a közepe, kikapcsolom a légkeverést és úgy sütöm tovább még pár percig.
Julia
Igen, faltuk mint kacsa a nokedlit….Éva
Igyekszem minden részletet leírni. Remélem azért elfogyasztottátok…:))
Kedves Julie Julia!A válaszodat köszönöm, de ennek az információnak a recept leírásában kellett volna szerepelnie.(Nekem sajnos a töltelékem kifolyt, mert egy alacsonyabb formában sütöttem az amúgy valóban finom süteményt!)Üdv.
Kedves Névtelen!3 pite sütőformát néztem meg most mindegyik egymagas. / mind máshonnan származik / 4 cm a magasságuk.julia
Kedves Libák!Máskor a sütőforma magasságáról is tegyetek említést!!!!Köszi