Sajttorta ribizlivel

Van már fent sajtkrém torta recept, de ezt nem lehet megunni. Most kakaós alappal, a tetején ribizlivel készítettem. A krém is picit más. Ha ízlett a szedres-fehércsokis, ez is fog, tuti…

Nem kell nagyon bajlódni a készítésével, csak összekevergetni, és kész is! Na jó, azért sütni is kell.. Igazi finomság a napsütésben. Napozni, közben sajttortát eszegetni… Mi mást várunk az élettől? 🙂

/ Na persze én ezt nem tehetem meg anélkül, hogy a gyerekek a fejemen ne ugrálnának, de boldog vagyok, ha más boldog… :))) /

Hozzávalók az alaphoz.

20 dkg kakaós keksz /én győri édest vettem/

2 ek kakaó

10 dkg darált dió

2 ek vaj

A krémhez:

30 dkg natúr krémsajt

3 tojás

3.5 dkg kukorica keményítő

2.5 dl tejföl

10 dkg porcukor

1 dl tejszín

A tetejére:

30 dkg bogyós gyümölcs /én ribizlit használtam/

3 ek méz

3 tk zselatin

A kekszet apróra törtem, összekevertem a dióval, és belemorzsoltam a vajat. Kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt vágtam, és belenyomkodtam. /Most 20 cm-es formát használtam. Persze lehet nagyobbat, akkor laposabb a torta, úgy is tökéletes./

160 fokra előmelegített sütőben sütöttem 15 percig. Közben robotgéppel összekevertem a krém hozzávalóit olyan sorrendben, mint amit fent írtam. Ráöntöttem a kekszes alapra, majd 50 percre visszatoltam a sütőbe. 30 perc után levettem 120 fokra. /Jó, ha vízgőzben sül, egy lábasban vizet teszek a sütő alá./

Gyümölcsöt /mirelitet használtam/ a mézzel együtt felforraltam, a tűzről levéve hozzákevertem a zselatint. Hagytam kicsit hűlni, majd nyakon öntöttem vele a tortát.

Mikor mindez megvan, jön a legnehezebb, megpróbálni kihűteni…. Nálunk ez 3 gyerek mellett kész háborút jelent.:)

Legszebben másnap lehet vágni, addig pihenjen a hűtőben. Kibontani a kapcsos formából, és jöhet a jól megérdemelt napozás…

Ez a receptünk megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is.

Jó sütést,

Julia

Tovább a blogra »