Poharas brownie desszert

Az élet szép! Mikor egy ilyen desszertet kanalazgat az ember, akkor nagyon… A borúsabb, szomorkásabb napokat is szebbé teszi. Tényleg. Próbáljátok ki, és ha bejött, csak annyit írjatok kommentben, hogy szebb…

Apropó, komment. Mostanában csak a facebookon, és mélben írtok. / Persze ezeket is nagyon szeretem/ De itt hiányzik nekem… Tudom, tudom, most már regisztrálni kell hozzá, de léccilécci ezen az új felületen is írjatok néha, oké?

Cserébe itt jön az, amire nincsenek szavak:

IMG_8830blog2

Hozzávalók 4 pohárhoz:

Fél adag brownie tészta. Ezt a receptet egy bejegyzésben már leírtam, a képre kattintva olvasható:

IMG_5437blog (2)

Csokikrémhez:

100g étcsoki

150 ml habtejszín

Valamit 2 dl tejszínhab

A csokikémmel kezdtem, mert annak többet kell hűlnie majd. Egyszerűen feltettem egy lábasban az eltördelt csokit, és a  tejszínt. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve addig főztem, míg a csoki elolvadt. Hagytam kihűlni, utána hűtőbe tettem kb fél órára. Mikor már hideg, fel lehet szépen habosítani. Én ezt gépi habverővel követtem el.

Ha még úgy érzitek nem habosítható, picit vissza kell tenni a hűtőbe.

Közben megsütöttem a brownie-t, a fenti recept szerint. Fél adagot, annyi elég ebbe a desszertbe, még maradt is kicsi.

Mikor kihűlt a tészta, összemorzsoltam. A tejszínt habbá vertem egy evőkanál porcukorral.

És jöhet a rétegezés. Alul brownie, majd tejszínhab, brownie, csokikrém, brownie, tejszínhab, és így tovább, míg a poharatok bírja.

Még maradt is egy kis süti krémmel… Így is tökéletes!

Julia

Tovább a blogra »