Csokitorta

Ez egy nagy kedvenc csokitorta, a  tetején kókuszos habbal. Ha nem szereted a kókuszt, egyszerűen kihagyod, és akkor egy finom tejszínes csokitorta lesz belőle.

Ez a csokikrém nagyon finom, én használom mindenféle sütibe-tésztába.

Hozzávalók:

A tésztához / 2.5 decis bögrében mérve /

1  1/2 bögre liszt

1tk sütőpor

1tk szódabikarbóna

1/2 bögre kakaó

csipet só

2 egész tojás

3/4 bögre cukor

1/2 bögre olaj

1/2 bögre tej

Egy tálba beleöntöttem a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, kakaót.

Egy másik tálba 2 egész tojást elkezdtem felverni robotgéppel, majd hozzáadtam a cukrot. Ezt is vertem kb 2 percig, majd folyamatosan kevergetve ment hozzá az olaj, és a tej.  Ezt így együtt picit még vertem , majd jöhet hozzá a lisztes keverék folyamatosan, kisebb adagonként óvatosan elkeverve. 26 cm-es kapcsos tortaformába sütőpapírt vágtam, beleöntöttem a tésztát, és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsült.

Amíg hűlt a tészta, elkészítettem a krémet.

Hozzávalók a csokis krémhez:

5 dl tej

4 tojássárgája

25 g keményítő

25 g kakaó

pici só

200 g tejcsoki

Egy tálban /amit később fel tudok tenni a tűzhelyre/ a hideg tejben kézi habverővel elkevertem a  tojások sárgáját, keményítőt, pici sót. Felraktam a tűzhelyre, mikor langyos, hozzákevertem a kakaót, majd a darabokra tördelt tejcsokit. Plusz cukor nem kell hozzá, a tejcsokiban lévő elég. /Készíthető étcsokival is, ebben az esetben pár kanál cukrot, barnacukrot, nádcukrot -ki mit szeret- szoktam tenni hozzá./ Állandó kevergetés mellett felforraltam. Egy picit hagytam hűlni, de még melegen ráöntöttem a kapcsos formában lévő tésztára.

Így hagytam teljesen kihűlni. Majd rákanalaztam a kókuszos tejszínhabot, és kész is.

A tejszínhez:

2.5 dl hideg habtejszín

10 ek kókusz

2 ek porcukor

A tejszínt a porcukorral felvertem. Hozzákevertem a kókuszt, de ezt már csak egy kanállal óvatosan.

Julia

Tovább a blogra »