Ez egy nagy kedvenc csokitorta, a tetején kókuszos habbal. Ha nem szereted a kókuszt, egyszerűen kihagyod, és akkor egy finom tejszínes csokitorta lesz belőle.
Ez a csokikrém nagyon finom, én használom mindenféle sütibe-tésztába.
Hozzávalók:
A tésztához / 2.5 decis bögrében mérve /
1 1/2 bögre liszt
1tk sütőpor
1tk szódabikarbóna
1/2 bögre kakaó
csipet só
2 egész tojás
3/4 bögre cukor
1/2 bögre olaj
1/2 bögre tej
Egy tálba beleöntöttem a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, kakaót.
Egy másik tálba 2 egész tojást elkezdtem felverni robotgéppel, majd hozzáadtam a cukrot. Ezt is vertem kb 2 percig, majd folyamatosan kevergetve ment hozzá az olaj, és a tej. Ezt így együtt picit még vertem , majd jöhet hozzá a lisztes keverék folyamatosan, kisebb adagonként óvatosan elkeverve. 26 cm-es kapcsos tortaformába sütőpapírt vágtam, beleöntöttem a tésztát, és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsült.
Amíg hűlt a tészta, elkészítettem a krémet.
Hozzávalók a csokis krémhez:
5 dl tej
4 tojássárgája
25 g keményítő
25 g kakaó
pici só
200 g tejcsoki
Egy tálban /amit később fel tudok tenni a tűzhelyre/ a hideg tejben kézi habverővel elkevertem a tojások sárgáját, keményítőt, pici sót. Felraktam a tűzhelyre, mikor langyos, hozzákevertem a kakaót, majd a darabokra tördelt tejcsokit. Plusz cukor nem kell hozzá, a tejcsokiban lévő elég. /Készíthető étcsokival is, ebben az esetben pár kanál cukrot, barnacukrot, nádcukrot -ki mit szeret- szoktam tenni hozzá./ Állandó kevergetés mellett felforraltam. Egy picit hagytam hűlni, de még melegen ráöntöttem a kapcsos formában lévő tésztára.
Így hagytam teljesen kihűlni. Majd rákanalaztam a kókuszos tejszínhabot, és kész is.
A tejszínhez:
2.5 dl hideg habtejszín
10 ek kókusz
2 ek porcukor
A tejszínt a porcukorral felvertem. Hozzákevertem a kókuszt, de ezt már csak egy kanállal óvatosan.
Julia