Mióta többet sürgök-forgok a konyhában, a srácaim is fogékonyabbak lettek, így elkezdtünk együtt sütni. Az “anya taníts sütni” dologból az lett, hogy én csináltam, mondtam, ők pedig nézték. Pedig szerették volna ők készíteni, de valahogy mindig átvettem az irányítást. Ez nem volt tudatos, észre sem vettem volna, ha nem szólnak. Ezek után magamba szálltam és eldöntöttem, hogy hagyom őket kibontakozni. Én a háttérből figyelek, segítek ha kérdés van, de ők a főnökök. És innen lett számukra öröm a sütés. Olyannyira, hogy már a 10 éves fiam is készít sütiket. Ezt ő sütötte. Komolyan, nem kamuzok. Ő találta ki, hogy legyen benne csoki, és dió. A lisztet pedig kihagytuk ebből a sütiből. A receptet persze én raktam össze, de ezen kívül annyit csináltam, hogy kivettem a kész tortát a sütőből. Nagyon finom!!! Persze elfogult vagyok, na de akkor is. Nagyon jó!
Hozzávalók:
225 g vaj
100 g étcsoki
100 g tejcsoki
50 g kakaópor
5 egész tojás
200 g cukor
100 g őrölt dió
A vajat egy tálban megolvasztjuk a darabokra tört csokival. Kisfiam ezt mikróban csinálta, 1 percenként kivette, megnézte, elkevergette. Mikor megolvadt, hozzámérte a kakaót, és együtt jól megkavargatta. Na itt elkezdett úszni a konyha, de sebaj.
Az 5 egész tojást a cukorral robotgép segítségével jó habosra kell verni. ( Ez fontos lépés, eltart kb 10 percig a munka, de megéri) Ha ez megvan, vegyük kisebbre a gép fokozatát, és adagoljuk hozzá a csokis vajat. Gyors keverés, majd a diót is öntsük hozzá. Ismét pár perc kavar, és kész a tészta. Elég folyós, a kapcsos formánkból 1-2 csepp ki is szökött az oldalán, ezért sütés közben alátoltam egy tepsit, bár nem volt rá szükség. De tuti ami tuti…
Tehát a 26cm-es kapcsos formába sütőpapírt vágtunk, beleöntöttük a tésztát, majd előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 35 percig sütöttük.
Jó sütést kívánunk!