Kívül a zabos réteg ropogós, belül a tejes (tejfölös) réteg puha, selymes. A csokidarabok benne már csak hab a tortán. Finom melegen, hidegen. Mindez piteformában sütve.
Hozzávalók a tésztához:
1 csomag Győri Édes zabkeksz ( 215g)
225 g vaj
50 g porcukor
1 egész tojás
150 g liszt
A krémhez:
150 g cukrozott sűrített tej
300 g tejföl
3 csapott evőkanál kukorica keményítő
200 g étcsoki
200 ml habtejszín a tetejére
Tésztához a kekszet összetörtem-morzsoltam. Én mozsárban tettem mindezt, de lehet nyújtófával is. Egy nagy tálba öntöttem a porcukorral, tojással, liszttel együtt. A vajat apró darabokra vágva adtam hozzá, és kézzel összegyúrtam az egészet addig, míg már nem lehetett érezni a vajdarabokat benne.
1-1.5 órára mélyhűtőbe kell tenni pihenni, hogy lehessen tovább dolgozni vele. Mikor már úgy éreztem lehet nyújtani, akkor a tésztát két részre osztva lisztezett deszkán vagy pulton kinyújtottam, majd kibéleltem vele egy 27 cm átmérőjű piteformát.
A sűrített tejet összekevertem a tejföllel, és a keményítővel. Kézi habverővel dolgoztam jó simára. Ezt ráöntöttem a tésztára, és rápakoltam a feldarabolt csokit.
Majd beterítettem a maradék kinyújtott tésztával. Pár helyen megszurkáltam egy villával.
Előmelegített 180 fokos sütőben, légkeverésen 35 percig sütöttem. A habtejszínt 1 ek porcukorral felvertem, ezt kanalaztuk a tetejére.
Júlia
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: