Gyümölcsös kevert pite

Ez egy könnyű, tavaszi, gyümölcsös süti. A gyümölcsök szabadon variálhatók benne, én most almával és eperrel készítettem. A tetejére fahéjas cukrot szórtam, ami ropogósra  sül…Nagyon finom!

IMG_1309blog

Hozzávalók a kevert tésztához:

2 egész tojás

100 g cukor

1/2 csapott teáskanál só

250 ml tej

70 ml olaj

2 teáskanál sütőpor

250 g liszt

Hozzávalók a tejfölös krémhez:

400 g tejföl

100 g joghurt

2 egész tojás

70 g cukor

tetejére:

3 db közepes alma 1-2 centis darabokra vágva

400 g eper 1-2 centis darabokra vágva

1 púpozott teáskanál fahéj

3 evőkanál cukor

Ne ijesszen meg senkit a sok hozzávaló, nem bonyolult elkészíteni. A kevert tésztát robotgéppel készítettem, a következő sorrendben: tojásokat a cukorral, majd sóval, tejjel, olajjal, végén a sütőporos lisztel kevergettem 1-2 percig, és kész is. A tejfölös krémhez egy külön tányérban összekavartam a tejfölt, joghurtot, tojásokat, cukrot. Ezt kézi habverővel tettem.

Egy 20X30 cm-es tepsibe szilikonos sütőpapírt helyeztem, majd beleöntöttem a kevert tészta kicsit több, mint felét. Erre rákanalaztam a tejfölös krémet, rápakoltam a darabokra vágott gyümölcsöt, majd a megmaradt kevert tésztát adagoltam rá egy kanál segítségével. A fahéjat összekutyultam a cukorral, és rászórtam a süti tetejére.

Előmelegített, 180 fokos sütőben (légkeverésnél) 35 percig sütöttem. Nemrégiben jött egy olyan olvasói kérés, hogy írjam le a sütési időt hagyományos, nem légkeveréses sütőkhöz is. Annyit tudok ez ügyben írni, hogy anyukám sütője régi típusú, és a receptjeimet egy kicsivel kevesebb percig kell sütni benne, mint az enyémben. Ezt a sütit is lehet ellenőrizni tűpróbával, mikor már barnul a teteje.

IMG_1298blog

Júlia

Tovább a blogra »