Epres brownie torta

Bátyám születésnapjára készítettem. Ez a torta azért szuper, mert látványos, finom, és nem kell sokat vesződni vele. Egyszerű brownie az alapja, ami 20 perc alatt megsül. Ezen kívül tejszínhab és eper van benne. Sütni, rétegezni, és kész!

A brownie tésztát már egyszer leírtam pontosan, ITT található. Így készítettem most is, annyi különbséggel, hogy kerek 22 cm átmérőjű formában sütöttem.

Hozzávalók a krémhez:

4 dl habtejszín

4-5 evőkanál porcukor

fél kg eper

Mikor kihűlt a lap, 3 részre vágtam egy éles késsel. A hideg tejszínhabot felvertem a porcukorral. Mindegyik rétegre kanalaztam tejszínhabot, majd pakoltam rá epret. Természetesen csak a tetején van zöld részével az eper. Ezt férjem nem is értette miért nem szedem le. 🙂 Csak mert jól néz ki így….

Tejszínhab helyett készíthető mascarponés krémmel is.

Hozzávalók:

250 g mascarpone

300 ml habtejszín
A hideg habtejszínt felverjük, kanalanként óvatosan adagoljuk a hideg mascarpone krémbe.

Felvágás előtt ajánlatos kicsit hűtőben tárolni, akkor nem okoz gondot a szeletelés sem. Amúgy is lehet szeletelni, de hidegen könnyebb…

Júlia

Tovább a blogra »