Idén folytatom, amit tavaly elkezdtem… Kísérletezem, hogyan tudok gluténmentesen finomat sütni, amit a gyerekeim is megesznek… A desszertek már egész jól mennek, de nagyon szeretnék egy finom zsömlét is sütni, ha esetleg valakinek van gluténmentes bevált receptje, nagy szeretettel várom!
No, de akkor most a banánkenyér…
Hozzávalók:
100 g darált mandula
70 g kókuszliszt
50 g zabpehely (darálva)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál gyömbér
3 egész tojás
60 g nyírfacukor
100 g tejföl
50 g kókuszzsír
3 banán
A száraz hozzávalókat egy tálba szórom (mandulát, kókuszlisztet, zabpelyhet, amit előzőleg kávédarálón megdaráltam. A szódabikarbónát, sütőport, fahéjat, gyömbért.) A tojásokat pár percig robotgéppel keverem a nyírfacukorral, tejföllel, az olvasztott kókuszzsírral, majd két banánnal összeturmixolom.
A harmadik banánt vékony szeletekre vágom, azt úgy teszem hozzá.
Legvégén összekeverem a szárazanyagokat a tojásos cuccal, majd egy erre megfelelő formában, (én tupper szilikonban) megsütöm.
Előmelegített, légkeveréses 180 fokos sütőben sült 45 percig. Nem száraz, nagyon finom szaftos.
Júlia