Gasztroutazás

Nagyon szuper gasztroutazáson vehettem részt nemrégiben. “Pannon Flavours” fantázianévre hallgat egy dél-dunántúli és határközeli horvát termelőket összefogó projekt, melynek célja a terület gasztroturizmusának fellendítése. 

Kedvcsináló gyanánt négy különféle élményútvonalat alakítottak ki a projekt szervezői, amely mentén végighaladva a turisták megismerhetik azokat a baranyai – horvát oldalról Eszék-Baranya megye – és somogyi termelőket, akik helyi előállítású élelmiszereket, alapanyagokat kínálnak a nagyközönségnek.

Csatlakoztak a programhoz azok az éttermek is, amelyek már korábbról vagy éppen a projekt keretében nyitottak a helyi termelőktől származó alapanyagok felhasználására. Mindez egy Magyarország és Horvátország közötti határokon átnyúló együttműködési program keretében jött létre.

Utazásunk során ellátogattunk Villányba, Pécsre, majd a Horvát oldalon is csodákat kóstoltunk.

Egy sorozat keretében be fogok mutatni nektek néhány szuper éttermet, ahova érdemes ellátogatni, csodás helyi termelőket, valamint készítek kifejezetten helyi receptekből finomságokat.

Ha a környékre látogattok, mindenképpen böngésszetek a Pannon Flavours weboldalán. Itt megtalálhatóak a programhoz csatakozott éttermek, helyi termelők, az útvonalak, és még sok érdekesség.

helyi_termek_markajel (1)

Nemsokára jövök az első szuper helyi torta receptjével!

Irány Baranya!

Tovább a blogra »