Gluténmentes csokitorta

Írtam már a hajdina lisztről, hogy mennyire megkedveltem. Kissé mogyoró ízű, így tökéletes ebbe a csokitortába. Egy fontos dolog van ennél a sütinél, hogy nem szabad sokáig sütni. Még kicsit ragacsosan kell kivenni, nálam ez kb. 15-17 perc sütési időt jelent.

_DSC0649b

Hozzávalók:

100 g étcsokoládé

80 g vaj

100 g nyírfacukor

20 g kakaó

70 g hajdina liszt

3 egész tojás

½ teáskanál szódabikarbóna

Tetejére:

400 g gyümölcs (meggy, eper, szilva, stb…)

Az egész tojásokat és a nyírfacukrot robotgéppel habosra keverem. A csokit vízgőz felett, vagy mikróban megolvasztom a vajjal együtt, majd hozzáöntöm a kakaót. Mikor már szép habos a tojás, mehet bele az olvasztott csokis-vajas egyveleg,majd legvégén a hajdina liszt. Még egy perc kavarás, és készen is van. Egy 22cm átmérőjű tortaforma aljára sütőpapírt vágtam. Beleöntöttem a tésztát, majd rápakoltam a meggyet.Előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 percig sül.  

_DSC0654b 

Tovább a blogra »