Nagyon szeretem a BBQ szósszal készült húsokat. Mióta erősen visszavettem a cukorfogyasztásomat nem is csináltam, mert elég sok cukrot nyel el ez a szuper recept.
Viszont gondoltam egyet, és kipróbáltam nyírfacukorral. Január óta itthon, magunknak mindent nyírfacukorral sütök-főzök. Akkor kezdtük el, mikor anyukám cukorbeteg lett. Mivel a lebontásához nem szükséges inzulin, a nyírfacukrot speciális étrendet követők, például cukorbetegek is fogyaszthatják, ezen kívül szív- és érrendszeri problémában szenvedők számára is előnyös lehet. Valamint 40%-al kevesebb kalóriát tartalmaz a cukorénál.
Tökéletes lett így a hús! A gyerekek is falták! Nekik szoktam hozzácsapni pár csirke felsőcombot, ha mégsem lenne kedvük a bordához.
Hozzávalók:
1 kg húsosabb oldalas
Hozzávalók a száraz páchoz:
2 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál őrölt bors
1 csapott evőkanál só
½ evőkanál cayenne bors
Hozzávalók a bbq szószhoz:
1 ½ dl kechup
1 fej hagyma apróra vágva
5 fej fokhagyma apróra vágva
5 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál worcestershire szósz
1 evőkanál mustár
1 citrom leve
4 evőkanál olíva olaj
őrölt bors
A húst megmostam, megtöröltem, és kb 10 darabokra vágtam. A száraz pác hozzávalóit egy kis tálban elkevertem, majd jó alaposan bekentem vele a húsokat. 2 órára betettem a hűtőszekrénybe pihenni.
Közben a szósz hozzávalóit elkevertem, és félretettem. A hűtőből kivett húst kevés olívaolajjal átkentem, majd tepsire helyeztem. Fóliával letakarva másfél órát sütöttem 160 fokon.
Sütőből kivéve a fóliát leszedtem, és mindegyik húst meghempergettem a bbq szószban. A maradékot pedig rákanalaztam. Visszatettem a sütőbe, hőfokon nem változtattam, csak légkeverésre kapcsoltam. Az én sütőmben 1 órát sültek még ilyen csodaszépre.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: