A vöröslencse a lencsefélék között a legkönnyebben emészthető, finom, és még áztatni sem kell főzés előtt. Ez a krémleves kb 20 perc főzés után már készen is van. A római kömény amúgy is még mindig nagy szerelem a fűszerek között. Így együtt tökéletes párost alkotnak.
Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olíva olaj
250 g vöröslencse
7 dl víz
só, bors
1 teáskanál őrölt római kömény
½ teáskanál curry
2 dl tejszín (főző)
Tálaláshoz (elhagyható):
sajt
A hagymát apróra vágom, olíva olajon üvegesre párolom. Hozzáadom az ugyancsak apróra vágott fokhagymát, majd a vörös lencsét. Egy percig pirítom még így együtt, majd felöntöm a vízzel. Fűszerezem, és 20 percig főzöm.
Ezalatt a lencse puhára fő. Hozzáöntöm a tejszínt, és kézi botmixerrel pürésítem. Én ilyenkor, ha még kívánja, utána fűszerezem. Általában még egy kis római köményt dobok hozzá.
Pirított napraforgómaggal és sajttal tálalva csodálatos ízélmény ez a leves
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: