Zabos-meggyes morzsasüti

Nagyon egyszerű, gyors, és igazán finom morzsasüti.

Hozzávalók:

700 g meggy (télen tökéletes a befőtt is)

1 csomag vaníliás pudingpor

200 g cukor

250 g vaj

400 g liszt

50 g finom zabpehely

1 csomag sütőpor

1 egész tojás

Ha befőtt meggyel dolgozunk, a levét leszűrjük, majd ebben a lében simára keverjük a pudingport, felfőzzük. Ha nem befőtt, ebben az esetben kb 3 dl gyümölcslével főzünk belőle pudingot. Félretesszük, hagyjuk picit hűlni.

 Közben a Lisztből, cukorból, zabpehelyből, sütőporból, tojásból, és az apróra darabolt vajból morzsás elegyet gyúrunk.

A tészta kétharmad részét egy 24-26 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk. (Alatta sütőpapír) Ráöntjük a meggyes pudingot, majd befedjük a tészta maradékával.

Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30-40 percig sütjük.

Tovább a blogra »